El 26 d’abril, el biòleg Joan Díaz ens oferirà una xerrada-taller per descobrir LES ABELLES QUE NO FAN MEL, uns pol·linitzadors silvestres que mantenen la nostra natura en marxa.
Quan pensam en abelles, la primera imatge que ens ve al cap és la de l’abella de la mel (Apis mellifera). Però sabies que aquesta és només una de les més de 20.000 espècies d’abelles que existeixen al món? A les Illes Balears, tenim una gran diversitat d’abelles silvestres, moltes de les quals passen desapercebudes però tenen un paper fonamental en la pol·linització dels nostres ecosistemes.
En aquesta xerrada explorarem la fascinant diversitat d’abelles que no fan mel: des de les petites abelles solitàries que fan el niu en terra fins a les abelles talladores de fulles o les espectaculars abelles fusteres. Parlarem de la seva ecologia, del seu paper en la natura i dels desafiaments que afronten en un món en canvi constant. També aprendrem com podem ajudar-les des de casa o el nostre entorn. Finalment, acabarem fent una volta pel jardí botànic per observar algunes d’aquestes espècies en acció, identificar les seves preferències florals i entendre millor el seu comportament.
Descobreix aquestes pol·linitzadores i la seva importància per a la biodiversitat de les Balears!